12 Nisan 2008

Tanınmaya değerse tanıtırım!

Benim işim değil ama grup tanıtıcam şimdi size. Aslında genelde blogculuk bu şekilde yapılıyor, ilginç bir şeyler bulup bulduğunu tanıtarak yapılıyor ama ben pek alışmamışım. Bu şekilde bloglarda tanıtılan çoğu şeyi önceden tanımış oluyorum genelde, ben bir şey tanıtınca da onu önceden birilerinin zaten biliyor olabileceğini düşünüyorum, tanıtmıyorum. Belki de ben herşeyi biliyorum o yüzden bana öyle geliyor. Neyse işte Diablo Swing Orchestra diye grup buldum, ben yeni tanıdım, ben yeni tanıdığıma göre önceden tanımış olan da azdır herhalde. İsveç'in böğründen fırlamış bu grup. Swing metal yapıyorlar. Haggard, Epica vb... gruplar ile kulağımız symphonic metale biraz alışmıştı ama swing metal bambaşka bir şeymiş, şiddetle tavsiye ediyorum, metal kelimesi korkutmasın, çok eğlenceliler. The Butcher's Ballroom albümünü buradan indirebilirsiniz. İndirin güzel bir şey, kotalılar kotasına kıysın, kotasızlar saniye kaybetmesin.
Verdiğim linki ispanyolca bir blogdan buldum, bu konuda da bir tavsiyede bulunayım; eğer bir albüm arıyorsanız Google'da aratırken yanına "descarga" yazın. Download manasına geliyor bu kelime, uploadı çok seviyor galiba ispanyol vatandaşları, sırrını çözebilmiş değilim ama aradığım herşeyi buldum bu yöntemle. Mesela yukarıdaki linke ulaşmak için yaptığım arama, çıkan ilk sonuç albümün indirilebildiği sonuç.
Grubu da Audiosurf oyunu sayesinde buldum, oyunu daha eğlenceli hale getirecek parçalar arıyordum. Geçenlerde Profesör tanıtmıştı bu oyunu, müptelası oldum, sabah akşam rekora koşuyorum, onu da ekstradan tanıtma gereği duymaksızın tavsiye ediyorum. 300mb bir şey, indirin onu da, değer. Önce steam programını indirmeniz gerekli ama. Programı indirin, sonra oyunu indirin, ardından buraya geri dönün, bunu indirin steam klasörü içinde açıp çalıştırın. Yoksa oyun, 4 parçadan sonrasını oynatmıyor, demo bitti şimdi bize para ver diyor. Para bürümüş şerefsizlerin gözünü! Önce alıştırıp sonra bir anda kesiyorlar ki ağzından salyalar akarken düşüneme, trink çıkar parayı. Güzel oyun yapmışlar ama çok şerefsiz bunlar. Çıkarcı, içten pazarlıklı itler bunlar hep. Hiç sevmem ben böyle insanları. Ya oyun yapar ya da GSM şirketlerine çalışır bunlar, faturanızı şişirmek, kontörünüzü bitirmek için katakulli çevirirler. "AYDA 1000 DAKİKA BEDAVA!!!" diye mesaj yollayıp, sonradan "sadece ayın ilk 5 dakikası" diyenler hep bunlardır, namussuzlar şebekesidir bunlar. Oyun harika ama.
Bu oyunlara crack hazırlayanlar insanlık dostudur bence, çok iyi niyetli insanlardır onlar. Mesela oyunu yapan bu cibiliyetsizler uğraşır, didinir, güzel bir şey yapar. Hem takdir bekler hem de paranı isterler, paranı almak için örnekteki gibi alengirli yollara başvururlar. Halbuki oyuna crack hazırlayan insan öyle değildir. O takdir beklemez, sırf sizin paranız cebinizde kalsın diye uğraşır, yapar, adam ayırt etmeksizin herkese dağıtır, bir kenara çekilir, adını duyan olmaz. Sırf iyi niyetinden yapar, karşılıksız. Çok iyi insandır o. İnsanlara iyilik yapmış olmak için yapar ne yapıyorsa. Yaptığı iyilikten haz duyan insandır o. Gerekli teknik bilgiye sahip olsam ben de yaparım, gurur duyarım kendimle.
Neyse, eğer yandaki ankete oy vermiş ve sözünde durabilmiş isen aldığın sonuç bu olacaktır, çok eğleneceksindir, yalnız saatlerine şevk katacaksındır. Şevki.
İşte ben bu yüzden tanıtmıyorum bir şey, hemen bitiyor. Kısa olur böyle olmaz yani. İnsanlar "lan haftada bir yazıyorsun zaten, onu da iki kıçıkırınk linkle aradan çıkarmışsın..." derler. Olmaz yani öyle. Linkler güzel ama yine de olmaz. Hergün bir şey tanıtsam olur da haftada bir olmaz, sonra böyle uzattıkça uzatırım işte o olur. İstesem yaparım yani, çok geniş playlistim var benim. Benim bile henüz bir kere dinleme fırsatı bulamadığım gruplar var listemde. O kadar geniş. Her gün bir grup tanıtır, albüm linkini veririm buradan. Şu anda Fatima Spar und die Freedom Fries dinliyorum, bilen var mı, anca iki kişi çıkar aranızdan. Çok güzel grup, var albümü bende ama tanıtmıyorum. Emilia Almazan çalmaya başladı şimdi, ilk defa dinliyorum... Aaa güzelmiş lan...

Cevval diyor ki:
Crack yapabiliyorsan yap, insanlığa hizmetin olsun!
İş yapıp para istemeyen adamı gözünden öperim!
İstesem dünyayı evinize getiririm!

25 ötmük:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Sağolasın Cevval yüklüyorum cracki de. Gerçekten harika oyun...

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Ama ben yapamadım ya. Steam klasöründe açtım olmadı. Ölü mü patch yoksa....

Cevval Portakal: dedi ki...

Yoo ben kullanıyorum tıkır tıkır da çalışmakta.
Adım adım anlatayım. Önce programı kapatıyoruz.
"Steam Patch Beng" isimli dosyayı C:steam> klasörü içinde çalıştırıyoruz. Karşımıza bir komut istemi penceresi gelmesi gerekli ve "Click enter to continue" yazıyor olması gerekli, entera basıyoruz.
Ardından "Prevent Steam from updating patched files? y/n" şeklinde bir yazı daha çıkması gerekli. Yes(y) diyoruz.
"Creating steam.cfg.........done HAVE FUN(çok haklı)" yazısı ile karşılaşınca artıkın steami çalıştırıp, istediğimiz kadar Audiosurf oynayabiliriz demektir.
Beraberinde "not installed" listesine eklenen oyunları da istediğimiz gibi indirip hiç bir demo engeline takılmaksızın oynayabiliriz.
Benim kadar özverilisi de az bulunur, gözlerim yaşardı kendi çabam karşısında.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Çok sağolasın Cevval, ben programı kapatmamışım ondan olmamıştı sanırım...

Fatih Dayan dedi ki...

Yardım severliğini takdir eder, başarılarının debik bik...

Ben caz hastasıyım, bir de klasik görünümlü kadın vokal koymuşlar önüne, arada bir metal diyarından acı gitar sesi de girerse dadından yinmez. Harbiden son verdiğin bilgileri takdir ettim, böyle bir grubu arasam [özellikle sörçsem (gugılda klasik görünümlü kadın vokalli cazvari metal şarkıcı güruhu diye aratsam] bulamazdım.

Youtube'dan çatallanan linki izledim; oyun, geçenlerde bahsettiğin oyun gibi bağımlılık yapacağa benziyor.

Takdir ettiğim en iyi kısımlardan biri de yazıların başına koyduğun resimler. Artık yazılardan çok onları bekler oldum. Oturduğum sandalye (aslında sandalye değil, uzay mekiği) özel yapım olduğu için, gülmenin etkilerini azaltıyor. Yoksa ikiye bölünür idim.

Deli Profesör dedi ki...

Ya Cevval Baba naptın ya.2 sonraki albüm tanıtımımda onu tanıtacaktım.Çok sevdiğim bi grup valla karı süper söylüyor.Balrog Boogie hele çok manyak.Neyse ben albümü yine tanıtırım.yaktın beni :D

Bu arada Steam patchini yapmadan önce Steam'i komple kapatmak gerekiyor.Arkaplanda da çalışıyor olabilir.Onu da görev yeöneticisine girip işlem ağacı sonu deyip hallederiz.

devrim dedi ki...

audiosurf ilginçmiş gerçekten de... steam-mteam uğraşamam deyip yüklememiştim daha önce. ama "özverili" çabana değmiş; gerçekten çok eğlenceli bir oyun.
özellikle ağır ağır başlayıp gittikçe tozutan elektronik parçalarla çok eğlenceli oluyor..

"poetic pitbull revolutions" "porcelain judas" gibi isimlerde şarkılar besteleme başarısı göstermiş "diablo swing orchestra" için da ayrıca teşekkürler:)

iltiriş dedi ki...

Cevval bu grubu ben de bilmiyordum ilkkez senden duydum (sanki müzikle aram varda bilecektim :) )

crak hazırlayanları ne güzel tarif etmişsin ben crakli program kullanmıyorum. diyorum ama inanma bu günlerde gerekti hangisine para yetişir değil mi

yandaki ankete oy veren biri olarak videoyu daizledim iteat etmekten başka sansımız yok müzik güzelmiş sağolasın

"descarga" ipucun içinde sağolasın

daha fazla ötmük yapabileceğimiz yazılarda görüşmek üzere

Zeugma dedi ki...

Eyvaaah..!!!Çok hızlandın be sen Cevval.Bi baktım yeni yazı yayında ve yorumlar uzamış gitmiş bile:)
Bu sefer sona kaldım ama neyse ki yetiştim.Yardımseverliğin had safhada yine.Biliyorsun ben acemi blogcuyum.Bu ismi kullanacaktım hatta ama kapmışlar:)
Dur bakalım,paçalarıma dolanmadan dediğin yerlere girip deneme-yanılmaları(!)oynayayım bari..Müzikleri rahat dinlerim ama.(E yok bi de dinleyemeseydim.Yuhh..)
Valla gayet net anlatmışsındır eminim ama terimler gözümü korkuttu:)Umarım başarılı olurum.Sadece atari oynamışlığım var iyi mi:DD
Herkes teşekkür etmiş iyi niyet ve özverine..Ben de şimdiden teşekkürlerden bir demet sunuyor,iyi geceler diliyorum..

Adsız dedi ki...

Paşam epeydir kulaklarımın pasını silmeye yeni birşeyler arıyordum. Bu yeni şey deli oldu. Youtube'da olan hepsini dinledim. Salyalarım aktı diyebilirim. Aferim iyi ki keşfetmişsin de bizle paylaşmışsın. =)

"Corvus corax" dinlemediysen sen de ona bir bakıver..

www.buzcevheri.com

Adsız dedi ki...

Hayret ilk defa Portakalı soymak başucuma koymak için sıranın en arkasına düştüm!İlk defa oluyo vallaha Cevval!

Konu crackli felan olunca baktım sağdan soldan bakan var mı diye,öle yazıyorum yorumu ters düşmesin bize diyerekten :)

Yaa ben bu arada canlı bir mim başlatalım diyorum!Nası olur?Blog dünyasında bir ilk!

Canlı mim şöle oluyor;yani benim uydurduğum şöle:

İlk olarak ben Cevval'i mimliycem.Dicem ki

-Cevval Bana ev adresini ver özelden
-Ne oluyo lan!
-Korkma ver sana mim yolıyacam
-!?

Cevvale ben kafama göre bir şey yollıyacam.Kitap veya müzik cd si yada bir biblo.Hem hediye hem mim hem dostluk.

Cevval,kargodan gelen paketi açıcek
içinden çıkana bakıcek(o arada küfürü basar belki ama)Sonra onunla ilgili bir mim yazısıda koyucem ben,hem hediyeyi anlatıcek hem mimi.Herkes merak edicek tabi ne gönderdik diye!

Sonra Cevval seçtiği bir kişiye kendi kafasına göre;kitap,cd,biblo vs. göndericek.Bölee mimleşicez.

Bunun içinde bir blog açıcez.Her giden hediyeyi ve mimi oradan takip edicez.Hemde kendi bloglarından.

Nası ama?

Cevval Portakal: dedi ki...

@recephilmi, ne demek, her zaman. Zamanında, lisede staj yaparken bir işçi bana "bir iş yapıyorsan tam yap" demişti. Çok büyük şerefsizdi bu işçi, işletmenin mallarını araklar satardı, kuntizin önde gideniydi ama çok güzel söylemişti bu lafı da. Düstur edindim. O bakımdan bu tip bir şey yaptığım zaman hep tam yapmaya çalışıyorum. :) Hikaye gerçektir.

@fatih, ben de cazın hastasıyım. Ancak böyle ara ara farklı tarzlarda gruplar keşfedince çok seviniyorum. Zamanında Google'da "Psychodelic Hardcore Metal Twist" gibi şeyler aramıştım bulamamıştım. Daha sonra bu konuda last.fm'den faydalanmaya başladım. "Similiar artists" bölümü her zaman arananı buldurmuyor ama bu tip keşif turları için faydalı, tavsiye ederim.
Yazılara hazırladığım resimlerde son zamanlarda konuşma baloncuklarını benimsedim, başarılı olduysa ne mutlu bana(bu seferki cidden komik oldu).

@profesör, ayda yılda bir birşeyler tanıtayım dedim. Şans sana denk gelmiş hocam, vallahi özür. Bir daha böyle bir şeye kalkışırsam danışıcam söz.

@devrim, evet oyundan ben de çok etkilendim sıkılmaksızın oynuyorum. Özellikle bu iki keşfin birleşimi hoş olunca tanıtmadan edemedim. :)

@3k, crackli program kullanmadan da olmaz ki. Standart bir internet kullanıcısının elindeki bütün programların lisanslı olması, çatır çatır parasını verip de almış olması imkansızdır bence. Her bilgisayarın fiyatı 30a katlanırdı öyle bir durumda.
Bu arada "descarga" ile aradığını bulamayanlar bir de "descargar"ı denesin. Anlam farkı nedir bilmiyorum ama ikisi de işe yarıyor. Sökücem hee ispanyolcayı.

@kasımpatı, merak etme sen torpillisin, herhangi bir problemle karşılaştığında atlar otobüse teknik servis hizmeti bile verebilirim. :)
Tempoyu arttırdım bu aralar, birazdan gaza gelip bir şeyler daha yazma ihtimalim bile var.

@buzcevheri, "Corvus Corax" cidden güzelmiş. Birazdan albüm linklerini araştırıcam paylaşırım onları buradan herkesle. Bu arada benzer gruplar olarak In Extremo ve Schandmaul'u tavsiye ederim. Medieval Folk pek lezizdir.

@zehirli, gerçekten iyi fikirmiş. Bunun üzerine bir blog açılıp yapılabilir. Çok da hoş olur bence. Herkes böyle bir ufak hediye gönderse, sevdiği bir kitabı, muzip bir oyuncağı feda etse şahane bir dayanışma ortamı olur, sevgi çemberi oluşur vallahi. İş ciddiye binerse desteğimi esirgemem.
Katılım sağlanıp, biraz da özendirilirse devamı gelir. Çığ gibi büyür.

Cevval Portakal: dedi ki...

Corvus Corax discography
Arkadaşlar dosyalar megaupload'dan, muhteşem hızlı ve ucuz internet sağlayıcımız bu mükemmel özelliklerinin yanı sıra sırf bizleri korumak için bu siteye erişimi engellemiş.
Bu yüzden indirmek isteyenlerin bir süreliğine dns değiştirmeleri gerekebilir.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Ya bu Steam şerefsiz be. 3 gündür oyun kuramadım. Şu anda serverlar meşgul diyo, bir iki dakika içinde tekrar deneyin falan. 3 gündür de meşgul olmaz ki aaa...

Cevval Portakal: dedi ki...

Henüz ben steamden audiosurf dışında bir oyun indirmedim. Meşgul diyorsa yalan söylemiyordur herhalde fakat bilemeyeceğim.
Ben de şu sıralar blogger ile cebelleşmekteyim. Bir problem var sanırım, gerçi şimdi farkettim de komple Google'da bir problem var gibi. Sayfalar ya geç açılıyor ya da zaman aşımına uğradı gibi bir şeyler saçmalıyor.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Evet Gmail açılana kadar anam ağlıyor...

Cevval Portakal: dedi ki...

Ohoo daha fazla uğraşılmaz bununla, tüm blogspotları diretmeden açmıyor. Her seferinde "connection time out". En güzeli yatıp uyumak. Miskinlik günüm bugün, az önce sabahladım, sabah oldu ve şimdi de akşama kadar uyumak istiyorum. :)
İyi sabahlar. Google'ın sorun çıkarmadığı akşam saatlerinde görüşmek üzere.
Yaa bu arada ben hep şu "çıkarmak" ve "çıkartmak" arasında gidip geliyorum. Her yazışımda çıkarsam mı, çıkartsam mı diye kararsız kalıyorum. Bir el atsan şu işe. :D

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Hocam "-t" ekini başkasına yaptırdığın zaman kullanırsın. Mesela "Kitapları kaldırttım." Ama kendin yaparsan "Kitapları kaldırdım" dersin. Haydi sana iyi uykular...

Zeugma dedi ki...

Yaşasııın !!!Süpersin Cevval..
Torpili hiç ama hiç sevmem ama burada çok şık durdu be ya:D
Bir insana da moral ve cesaret bu kadar verilir gerçekten:)Atla gel otobüse tabii,sözün vardı zaten.Ama teknik servis için değil, sevdiceğinle seni ağırlamam için:DD
Ya Google size bile sorun çıkarıyorsa ben n'apiim:(Zaten bugün son yazına yorum gönderirken anam ağlamıştı benim de.Bir türlü gitmedi,kopyalamaya bile izin yoktu.Yorumumu tam 3 kere yeniden yazmak zorunda kaldım.
Neyse şimdi sorun benden değil galiba diye sevindim bu kez:D
Evet Cevvalciiim..Sen burada oldukça bana havada karada ölüm yok desene..Hehe..
Çok teşekkür ederim cidden.Varlığın hepimiz için bir sevinç kaynağı ve güzellik.İyi ki varsın...

Deli Profesör dedi ki...

Yok Cevval hocam ya herkese tek tek "Bunu yazacak mısın?" diye soracak değilsin ya.Kapanın elinde kalıyor bazı şeyler :D

Deli Profesör dedi ki...

Hocam bu arada bi teklifim var.Bi akşam ya da bi gece belirleyelim,blog alemi olarak Steam'den Team Fortress 2'yi çekip oynayalım.Şu anki en iyi multiplayerlardan olduğu söyleniyor.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Abicim ben 1 haftadır oyun falan indiremedim Steam'den. Bu kadar meşgul olur mu bir server ya :)

Cevval Portakal: dedi ki...

@kasımpatım canım ciğerim, asıl sen iyi ki varsın. Sözüm söz atlayıp gelicez bir gün kahveye. :D
Merak etme torpilin sınırsız yetkileri şu platformda. :D

@profesör, yapalım tabi ki de eee şey... Ne istiyo Team Fortress, yani sistem olarak. Hani ben o kadar güvenmiyorum sistemime de. En son Call of Duty 4'de istediğim performansı elde edemeyip sinire kesmiştim. Hayallerim yıkılmıştı.

@recephilmi, abi sanki sende yine bir problem var gibi geliyor bana. Gerçi belki de gerçekten meşguldür bilemiyorum ama. En azından audiosurf'ü indirebildin, değil mi?
Diğer oyunlar için hiç denemedim ben daha. Malum kota. :)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Audiosurf tamam da diğerlerini beceremedim ya...

Deli Profesör dedi ki...

Valla hocam Half Life bi şekilde çalışıyosa makinende bu da çalışacaktır.Valve'in oyunlarının en büyük özelliği grafik kalitesinin yüksek olup,sistem isteğinin düşük olmasıdır.